RSS |

Наши контакты:

Желаете получать обновление на Email?

Введите свой email

суббота, 1 мая 2010 г.

ПЕРВОМАЙ 2010 Киев



Сьогодні, 1 травня 2010 р. у день глобальної солідарності трудящих та боротьби за свої права, в Києвi пройшла спільна демонстрація анархістів, антифашистів, лівої молоді, незалежних профспілок та ряду інших соціальних ініциатив та активістів під назвою „Марш колективної дії”.

Акція проти капіталізму та фашизму розпочалась біля ст. м. Арсенальна о 12:00. У демонстрації взяли участь близько 500-600 активістів. В руках активісти несли банери з гаслами “Власть рождает паразитов” , “Строй новый мир без власти и капитала”,  "Нет Слабостям! Нет предрассудкам! sxe.in.ua"




Перед початком демонстрації та під час зупинки біля Кабінету Міністрів пройшов мітинг, де виступаючі доносили до громадськості та журналістів свої погляди на ситуацію у країні і світі. На думку активістів єдиним виходом із економічної кризи є передача підприємств у власність трудових колективів та впровадження прямого самоуправляння на місцях. Крім того, демонстрантiв особливо непокоїть ситуація з наростанням фашиських тенденцій в українському суспільстві. Антифашисти заявили про те, що жодна “сильна рука” не зможе вирішити соціальні проблеми, влада має належати народу напряму (через громади самоврядування), а не через так званих “народних обранців”.

Серед основних гасел акцiї були:
- Свобода, рiвнiсть, глобальна солiдарнiсть!
- Бунтуй, кохай, права не вiддавай!
- Геть фашизм – геть капiталiзм!
- Мир цветной, а не коричневый!
- Заводи – трудящим, тодi життя покращим!
- Знання – не товар, унiвери – не базар!
- Пока мы едины, мы непобедимы!
- Выйди на улицу – верни себе город!
- Рабский КЗоТ не пройдет!
- One solution — Revolution!
- A-anti-anticapitalista!
- Свобода, Анархия, Нестор Махно!
- Хватит отдыхать – пора протестовать!
- Никто не забыт, ничто не забыто!
- Государство – главный террорист!
- Выше, выше, черный флаг! Государство – главный враг!
- Наше отечество – все человечество!
- Антифашизм – не преступление!
- Власть рождает паразитов!
- Никто не забыт! Никто не прощён!
- Фашисты убивают! Власти покрывают!


 Учасники демонстрації голосно заявили, шо вони виступають проти економічної політики правлячого класу, співпрацю уряду з МВФ, прийняття нового Трудового кодексу, фактичне зниження соціальних стандартів, комерціалізації освіти та медицини, подорожчання комунальних послуг.


„Уряд збирається пограбувати населення. Країна опинилась в прогресуючiй інфляції, реальні зарплати падають, а люди ледь зводять кінці з кінцями. На вимогу МВФ звільнятимуть працюючих пенсіонерів, зростає державний борг, приватизуються залишки державного майна. Капіталісти вирішують свої питання за рахунок бідних. Ми не можемо з цим миритися”, – зазначили організатори демонстрації.


Ініціатори маршу закликали людей до саморганізації та боротьби за власні права в своєму житті. Лише низова боротьба та участь кожного в суспільних змінах можуть змінити існуючий стан речей. Наша мета – справедливе безкласове неієрархічне суспільство, де не буде гноблення та експлуатації.

 

Ми прагнемо повернути Першотравню його історичне значення, як дню боротьби за права трудящих. Учасники демонстрації в контексті прийняття нового рабського Трудового кодексу переконані, що вимога восьмигодинного робочого дня знову стає нагальною.

Ініціаторами маршу виступили: рух „Антифашистська дія”, „Соціальна альтернатива”,  незалежна студентська профспілка „Пряма дія”, профспілка „Захист праці”, ініціатива „Стоп зооциду”, „Молодь проти капіталізму”.

Демонстрація завершилась виступами організаторів та концертом електро-панк гурту „Барто” на Європейській площі.

Активісти руху „Антифашистська дія” та ініціативи „Стоп зооциду” наголосили на своєму категоричному неприйнятті авторитарних ідеологій, зокрема фашизму, сталінизму та ленінізму, та висловили незгоду з тим, що зміна влади може вирішити нагальні соціальні проблеми – люди мають власними силами вирішувати свої соціальні проблеми через самоорганізацію. Активісти закликали активно долучатися до антифашистської та антикапіталістичної боротьби.






Свою историю мы творим сами.

0 коммент.:

Отправить комментарий